Kevään P1 kurssisatoa

Jan Byman

Onnistuneen tiedottamisen jälkeen oli mieltä kohottavaa nähdä P1 peruskurssi täyteen buukattuna. Ehkä kurssilaisten määrä kuitenkin yllätti meidät ja sukellusvarusteita ja painoja lainailtiin kaikista mahdollisista lähteistä. Kouluttajistakin tuntui olevan pulaa.

Kun kurssiohjelmaan lisätään Porvoon uimarantojen puhdistusta, tukialuksen huoltotoimenpiteet, yhteistyö Porvoon kippareiden kanssa ja kerhon normaali hallinnointi voi oikeastaan ihmetellä, että meillä on nyt 9 uutta sukelluskaveria ja 4 kaveria saadaan lisää kunhan kurssin vaatimukset hoidetaan loppuun. On syytä osoittaa suurkiitokset pääkouluttaja Anssille, muille kouluttajille sekä lukuisille käsiparille, jotka mahdollistivat uusien sukeltajien liittymisen joukkoomme.

Anssi totesi olevansa absoluuttisen tyytyväinen kurssilaisten tasoon ja jäsentemme tukeen kurssin onnistumiseksi koko sektorilla. Anssin mielestä tästä on hyvä jatkaa muistuttaen kuitenkin harjoittelun jatkamisen tärkeydestä. Anssi itse asiassa on jo täydessä vauhdissa uusien kurssien kanssa.

Kurssi oli välillä niin intensiivinen, että Anssin perhetapaamiset piti järjestää loitokarissa laiturilla

Jan Byman, tuore P1, ei löytänyt negatiivisia kokemuksia kurssista lainkaan. Hän on hankkinut jo oman sukellussettinsä, jonka käyttöönottoon hän aikoo perehtyä perusteellisesti. Sukellusvalokin oli jo hankittu Jan myös odottaa innolla uusille Suomen sukelluskohteille pääsyä ja pidemmällä tulevaisuudessa ulkomaiden kirkkaat vedetkin luonnollisesti kiinnostavat.

Kurssista Jan antoi positiivisen palautteen kouluttajille ja avustajille ja suosittelee Murenan kurssia kaikille vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneille. Hän koki, että hän sai kaikkiin kysymyksiinsä riittävän vastauksen liittyen kurssiin, varusteisiin ja sukeltamiseen yleisesti.

Jan myös toteaa jatkoharjoittelun olevan hänelle tärkeää (kuten se on meille kaikille) ja tavoitteena on myös P2-taso saavuttaminen.

Erikoismaininnan Jan antoi säälle, joka tuki kurssia ulkoharjoitteissa joka kerta.

Essi Lipponen, tuore P1, halusi esittää suuren kiitoksen kouluttajille ja avustajille. Hänelläkään ei ollut negatiivisia kokemuksia kurssista tosin hän oli hämmentynyt laitteiden hintatasosta ja aikoi viedä harrastustaan eteenpäin aluksi vuokraamalla välineet Murenalta.

Essi myös totesi lisäharjoittelun olevan tarpeen. Sukelluskohteet Essi valitsee ainakin aluksi Suomesta.

Essi

Näillä kommenteilla ja ilmenneellä halukkuudella on hyvä suunnata seuraavaan P1 kurssiin, ehkä jo tänä syksynä. Kerhon tavoitetila on saada jäsenikseen lisää hyviä sukeltajia ja se myös tuo lisävoimia kerhon toiminnan pyörittämiseen.

Lisää kuvia P1-kurssilta

P1 kurssikuvia